VÁLTOZATLAN RÖVIDÍTÉS, ÚJ TARTALOM

visszakerül az S az SUV rövidítésébe

AZ suv valódi jelentése


Az SUV rövidítés a mindennapjaink részévé vált. Olyan általános kifejezés, amelynek valós jelentését azonban nagyon nehéz megfogalmazni. Az SUV feloldása sportos szabadidő-autó (sport utility vehicle), de vajon mit is jelent ez az Alfa Romeo számára? 1910 óta az Alfa Romeo a vezetési élmény megalkotására koncentrált, amely erős érzelmeket generál és a vezetőt helyezi a középpontba, legyen szó akár versenypályáról, akár városról, vagy helyi utakról, mint például a Passo dello Stelvio, amelyről az Alfa Romeo SUV-ja kapta a nevét. A tagadhatatlan teljesítmény és az érzelmek sugároznak az Alfa Romeo első SUV-jából is, amelynek középpontjában a sportosság áll. Visszakerült oda, ahova való.

A TÖRTÉNELEM ÚJ TÖRTÉNETET ÍRT


Voltak idők, amikor a strapabíró autókra sokkal nagyobb szükség volt és csak az vett SUV-t, akinek szüksége volt erre a pluszra. Szerencsére ezek az idők megváltoztak és ezzel együtt megváltozott az SUV jelentése és funkciója is. Ma az Alfalink™ felfüggesztéssel és precíz mérnöki megoldásaival és elképesztő olasz stílusával a Stelvio példázza a legjobban, mit is jelent az SUV. Emellett biztonságos, kényelmes, variálható, mint ahogy az egy SUV-tól elvárható, de eközben megváltoztatta az SUV-k sporthoz, teljesítményhez való viszonyát.

KÉNYELEM, AMI SZÁMÍT EGY SUV-NÁL


A modern SUV-k felhasználási módja kétségkívül megváltozott az elmúlt években. Az Alfa Romeo a Stelvio tágasságával, kifinomult formatervével újraalkotta az SUV kategória alapjait, és minden eddiginál nagyobb élményt, kényelmet és teljesítményt nyújt, mindezt tökéletes harmóniában. A beltér tágas teret és lábteret, hatalmas csomagteret kínálva körbeöleli a vezetőt és az utasokat. Mindezeket az Alfa Romeo mérnöki munkájával kombinálva valóban kompromisszumok nélküli SUV jött létre, amely újraértelmezi a variálhatóságot és egyedi érzelmeket generál.

SOHA NEM LÁTOTT ERŐ EGY SUV-BAN


Az Alfa Romeo első SUV-jának dinamikus vonalvezetése és formaterve az olasz dizájn ékköve, de a Stelvio a világszínvonalú motorjával a sportot is visszahelyezi az SUV feloldásába. A dízel- és benzinüzemű motorok blokkjai kizárólag alumíniumból készülnek, és akár 280 vagy a díjnyertes Quadrifoglio esetében 510 lóerő leadására képesek. A soros, négyhengeres motorok zseniális kialakítása a csúcstechnológiák mechanikával, változtatható geometriájú turbóval és 8-sebességes automata sebességváltóval utánozhatatlan teljesítményt és kivételes hatékonyságot produkál.

a következő lépés


Tonale Concept – a 2019-es Genfi Nemzetközi Autókiállításon bemutatott tanulmány az Alfa Romeo belépője a kompakt SUV szegmensbe és az elektromos autózásba. A márka természetes evolúciója a teljesítménynövelő és nagyobb vezetési dinamikát biztosító új meghajtási rendszerek szinergiájával folytatódik.

Az Alfa Romeo most új formában mutatja meg gyökereit és hagyományait, és bemutatja a szépségről, energiáról, hatékonyságról és vezetési élményről alkotott elképzeléseit.