Visszatérés Monzába: Az Alfa Romeo 33 Stradale visszatért születése helyére

Ugyanaz a nap, ugyanaz a hely és egy új fejezet a márka történelmében. Az Alfa Romeo ikonikus 33-as modellje 56 évvel az eredeti autó bemutatója után visszatért Monzába.


Az első 33 Stradalét 1967. augusztus 31-én mutatták be a legendás versenypályán. Újkori változata ugyanezen a napon mutatkozott be és ünnepelte a "Made in Italy" és az Alfa Romeo tradícióit. 


Augusztus 31-én, ugyanazon a napon, amikor eredetileg 1967-ben bemutatták, az új 33 Stradale visszatér "haza", hogy megünnepelje a "Made in Italy"-t és az Alfa Romeo dicsőséges sporthagyományát. A kiváló és precíz kézműves munkával készült és mindössze 33 darabra limitált új kétüléses szupersportautóval az Alfa Romeo F1-es pilótái, Valterri Bottas és Csou Kuan-jü pózolt a boxutcában.


A "Made in Italy" és a márka sportos örökségét ünnepelve a visszatérés egybeesett az Olasz Nagydíjjal, ahol az Alfa Romeo F1-es csapata a 33 Stradale által inspirált különleges festést viselt. Ez a hazatérés a verseny- és az utcai autók fúziója előtt tiszteleg, jelezve az Alfa Romeo visszatérését a motorsportba a 33-as projekttel.


A Franco Scaglione által tervezett 33 Stradale, amely a híres Tipo 33 versenyautóból született, mindig is az izgalmas teljesítményt és az időtlen szépséget testesítette meg. Ma, közvetlenül az Alfa Romeo F1 Team boxa előtt ugyanezek az erőteljes érzelmek mutatkoztak meg, amikor a reflektorfény az új 33 Stradaléra terelődött: ez az olasz márka stílus és vezetési élménybeli képességeinek megtestülése és iránymutatója most és a jövőben egyaránt.