Alfa Romeo TárlatVezetés a Műtárgyak Éjszakáján

NŐK A MŰVÉSZETRŐL,
MŰVÉSZET A NŐKRŐL

Az Alfa Romeo büszkén vállalja az olasz kultúra és művészetek örökségét, és ennek megfelelően ápolja és támogatja ezen területek fejlődését. Törekvései között szerepel, hogy kiemelt partnerként népszerűsítse a mutargy.com programsorozatát, a Műtárgyak Éjszakája Fesztivált, amely idén a „Nők a művészetről, művészet a nőkről” alcímet kapta.

A fesztivál tematikáját követve felkértük Nemes Annát, hogy induljon útra egy Tonale-val, és beszélgessen pár a művészet és a fesztivál életében is fontos szerepet betöltő személlyel.

Nemes Anna és Molnár Annamária

Molnár Annamária a Molnár Ani Galéria igazgatója és egyben tulajdonosa, a fesztivált megelőző napokban egy kiállítás megnyitóját követően adott interjút Annának. A beszélgetés közben többek közt szó esik arról is, hogy műtárgynak számít-e az Alfa Romeo Tonale!

    

Nemes Anna és Bán Blanka

Bán Blanka a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze. Blanka elárulta Annának, hogy melyik a kedvenc művészeti korszaka, valamint arról is beszélt, hogy a nők milyen szerepet kapnak a művészetek világában, ami az idei fesztivál témája is volt.

    

Nemes Anna és Kollmann Szilvia

Kollmann Szilvia a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál igazgatója az esemény utolsó simításai mellet szánt ránk időt, amikor is mesélt az életútjáról és arról, hogyan fejlődött és növekedett a fesztivál az elmúlt 7 év során.

    

Nemes Anna és Nemes Anna

Nemes Annának a 4. részben a névrokonával Nemes Anna rendező és festőművésszel volt lehetősége beszélgetni egy nem hétköznapi életútról. Anna azt is elárulta, hogy a festményein használt jellegzetes technika, ami már-már a védjegyévé vált, a testek ábrázolása mellet, hogyan vette kezdetét.