Minek nevezzük?

– kérdezi rajongóit az Alfa Romeo

Mi legyen az Alfa Romeo új sportos városi járművének a neve? Mondja el a véleményét!

A márkát híveivel összefűző, eltéphetetlen szálak erejét kiaknázva az Alfa Romeo közösségi média csatornáin keresztül szólította meg az Alfisti rajongótábor tagjait, hogy segítsenek eldönteni, mi legyen a márka legújabb típusának a neve.


Többé nem titok, hogy a házon belül csak KID (azaz „Kölyök”) néven emlegetett projekt mely szegmensben erősíti majd az Alfa Romeót. A „Kölyök” egyértelműen arra utal, hogy ez a bizonyos típus egy sportos városi jármű lesz, a legkisebb tagja annak a portfoliónak, amely a Giulia szedánból, a Stelvio szabadidőjárműből, valamint a Tonale kompakt szabadidőjárműből áll, és amely a „Kölyök” érkezésével válik teljessé.


Az Alfa Romeo valóságos paradigma-váltásra törekszik a „Kölyök” bevezetésével, ami túlzás nélkül újra fogja írni a szegmens szabályait. Napjaink gyorsan fejlődő autópiacán rendkívül színes választékot kínál a szabadidőjárművek népszerű szegmense. Az Alfa Romeo újdonsága nem csak meghatározásában (Sport Urban Vehicle – sportos városi jármű) ad új jelentést a SUV kifejezésnek, de a márka alapvető értékeivel felvértezve a méretosztály meghatározó szereplője kíván lenni.Míg a Tonale bemutatkozásakor a villamosítás világában testesítette meg a márka átalakulását, az Alfa Romeo hamarosan érkező újdonsága tisztán elektromos modellként debütál – ez azonban még nem minden.


Még korai volna megosztani a márka rajongóival és munkatársaival azokat a részleteket, amelyek hamisítatlan Alfa Romeóvá teszik a prémium szegmens csúcsán elhelyezkedő újoncot. Habár az Alfa Romeo újdonsága 2024 első felében mutatkozik be, már most a figyelem középpontjában áll: az online tér független autótervezői az Alfa Romeo többi típusából kiindulva, egymásra licitálva igyekeznek kitalálni, hogyan nézhet majd ki az új modell. Az Alfa Romeo eközben teljes rajongótáborát bevonja az újonc megteremtésébe: a márka arra kéri híveit, hogy álljanak elő a jövőre érkező városi modell nevére vonatkozó javaslatokkal. 


A Giuliát követően, amellyel elérkezett a márka reneszánsza, az Alfa Romeo két hegyi hágóról: a Stelvióról és a Tonaléról nevezte el soron következő típusait. Senki ne aggódjon azonban: az interneten széles körben terjedő pletykákkal ellentétben az autó egészen biztos, hogy nem Brenner néven kerül majd forgalomba. Vajon megváltozik a márka kommunikációs stratégiájának az iránya? Mi legyen az Alfa Romeo új sportos városi járművének a neve? Mondja el a véleményét az Alfa Romeo hivatalos közösségi oldalain!