Q4 összkerékhajtás
  • Vegytiszta vezetési élmény minden útburkolaton
  • Kategóriaelső kezelhetőség
  • A mechanika művészete
  • Giulia Q4
  • Stelvio Q4

Vegytiszta vezetési élmény minden útburkolaton

Az Alfa Romeo Giulia és Stelvio modellek innovatív Q4 összkerékmeghajtási rendszerének köszönhetően a vezetőnek minden körülmények között egyedi vezetési élményben és világelső biztonságban lesz része. A Q4 rendszer a legjobb teljesítmény és a legoptimálisabb tengelyek közti nyomatékelosztás érdekében folyamatosan ellenőrzi a tapadást és a vezető viselkedését. Így az autó azonnal képes alkalmazkodni az útviszonyokhoz, ezzel első osztályú, összehasonlíthatatlan  kényelmet, tökéletes tapadást és kezelhetőséget garantál. Legyen szó akár hóról, jégről, esőről, murváról, vagy homokról, a Q4 összkerékmeghajtási rendszer mindig kimagasló vezetési élményt biztosít.

Kategóriaelső kezelhetőség

Kategóriaelső kezelhetőség

Az Alfa Romeo Q4 összkerékmeghajtási rendszer alap esetben csak a hátsó kerekeket hajtja, de képes arra, hogy a nyomaték legfeljebb 50 százalékát azonnal az első kerekek felé is továbbítsa, ha a hátsó kerekek veszítenek a tapadásból. A nyomaték elosztása a tapadási viszonyok és a vezetési stílustól függően nagy pontossággal, folyamatosan változtatható. A Q4 rendszer azonnal képes stabilizálni a járművet, az első és hátsó tengelyek közti áttételkülönbség miatt gyorsabban tud kijönni a kanyarokból. Ez pedig a kormányozhatóság és stabilitás szempontjából kategórialeső kezelhetőséget jelent.

A mechanika művészete

A mechanika művészete

A teljes Q4 rendszer tele van innovatív műszaki megoldásokkal: az Aktív Osztómű (ATC) kategóriájában egyedülálló gyorsasággal képes az első és hátsó tengelyek felé irányuló nyomaték hangolására, módosítására. A Q4 képes arra is, hogy a kuplungszerkezetben külső hűtőrendszer nélkül is eloszlassa az energiát, így az intenzív használatnak is ellenáll. Ez nem csak a fogyasztás csökkenését, de a hosszútávú megbízhatóságot is javítja. Az Alfa Romeo Q4 rendszere nem csak egy sima összkerékmeghajtási rendszer, de a vezetési élmény szempontjából egy technológiai áttörés is.

Giulia Q4

Giulia Q4

A Giulia a kompromisszumok nélküliség jegyében született. A formatervtől a műszaki alapokig a Giulia minden funkciója tökéletes harmóniában vannak egymással. A Q4 összkerékhajtási rendszer csak a jéghegy csúcsa azok között a műszaki megoldások között, amelyek tovább emelték a vezetési élményt. A Giulia Q4 megkoronázza azt a hagyatékot, amely a vezetési élményre épült.

KONFIGURÁTOR
Stelvio Q4

Stelvio Q4

A legújabb biztonsági felszerelések és korábban nem használt műszaki megoldások a Stelvio Q4-et a kategóriája csúcsára repítették. A tökéletes súlyelosztás és a Q4 összkerékmeghajtási rendszer kombinációjával tökéletes menetdinamika született, amely a vezetőt teszi a középpontba és nehéz körülmények között is kompromisszumok nélküli vezetési élményt garantál.

KONFIGURÁTOR