Az Alfa Romeo készen áll a 2018-as Genfi Nemzetközi Autókiállításra

Az Alfa Romeo standján a fő szerepet a teljesítmény és az exkluzivitás kapja.

A Nürburgringen elért rekordot ünnepelve két exkluzív, limitált szériás Stelvio Quadrifoglio NRING és Giulia Quadrifoglio NRING típust mutat be az Alfa Romeo a március 8-tól 18-ig tartó genfi autókiállításon. 

 

A gyűjtőknek és az Alfa Romeo leghűségesebb vevőinek tervezett modellekből mindössze 108 darab készül és mindegyik számozott plakettet kap a szénszálas anyaggal borított műszerfalon. A speciális széria új, Circuit matt szürke színben lesz rendelhető.

 

A Quadrifoglio modellek kivlóságát az “NRING” széria karbon-kerámia féktárcsákkal, vörös cérnával varrott, Sparco karbon kagylóülésekkel, Mopar karbon váltógombbal, valamint bőr és Alcantara borítású, karbon betétes kormánykerékkel egészíti ki. A Stelvio hűtőpajzsa, valamint tükörborítása fényes fekete, a Giulia ugyanezen elemei pedig karbonmintásak. A Stelvión szériaként elérhető a napfénytető, a Giulia pedig fényezetlen karbon tetőt kap. Mindkét verzióhoz elérhető az üvegsötétítés, az adaptív tempomat, a Harman Kardon hangrendszer,  8,8 collos Alfa™ Connect 3D-s navigációs rendszer, az Appla CarPlay és Android Auto támogatás, valamint a digitalis rádió

 

Az Alfa Romeo standján egy Competizione piros Giulia Veloce Ti is bemutatkozik. A 280 lóerős, négyhengeres turbómotor által hajtott verzióban 8-sebességes automata váltó és Q4 összkerék-meghajtás kapott helyet. A Giulia Veloce Ti sportosságát a karbon kiegészítők használata erősíti és a Giulia-paletta technikai fölényét hirdeti, ezért gyártása mindössze 300 példányra korlátozódik 2018-ban. A Ti mellett a standon lesz egy Vulcano szürke Giulia Super is, amely új beltéri színkombinációkat (beige beltér szürke fabetét) mutatja be. 

 

A sztárok sorát erősíti az Alfa Romeo standján két különböző 4C is: a “Competizione” kupét a versenyzés világából merített ihlet alkotta, a Spider Italia pedig kifinomult és elegáns vonalat követ. Mindkét modell limitált, 108 darabos szériában készül.

A Competizione coupé matt Vesuvio szürke fényezéssel készül és exkluzív matrica kérhető hozzá. A tető a szárny, a tükörborítás, a az első fényszóró kerete és az oldalsó légbeömlő is karbonból készült. Ezek mellett speciális lökhárító, matt fekete, elől 18, hátul 19 collos ötlyukú aluminium felni, piros féknyergek is kerülnek a Competizione szériára. Az ülések bőr és mikroszál borításúak és vörös cérnával varrottak, ahogy a sportkormány is. A széria darabszámát tartalmazó plakett a kardánalagútra került, a műszerfalon pedig alumínium betétek és speciális grafika kapott helyet.

 

A Spider “Italia’ szériát Misano kék fényezése, ötlyukú, elöl 18, hátul 19 collos alumínium felnijei, sárga féknyergei különböztetik meg a többi 4C Spidertől. A motorborításon különleges “Spider Italy” matrica található, és prémium Apline hangrendszerrel, valamint a kardánalagútra helyezett, sorszámozott plakettel és alumínium betétes középkonzollal készül.

 

A 4C Competizione és a Spider Italia is Akrapovic titán, dupla végű kipufogórendszert kapott.

 

Az Alfa Romeo standja nem lehetne teljes a Giulietta és a MiTo nélkül, így mindkét modell új, Veloce S felszereltséggel áll majd a közönség elé.

 

A Giulietta Veloce S mindössze 200 példányban elérhető, hűtőpajzsa, tükörborításai, küszöbjei karbon borítást kaptak, Alfa Romeo és Veloce matricák is elérhetőek a 18 collos, ötlyukú, matt fekete alumínium felnik mellett. A merészebb hang és a sportosabb megjelenés érdekében a Giulietta Veloce S nagyobb, Magnetti Marelli 1919 által gyártott “Gran Turismo” kipufogórendszert kapott, az AlfaConnect 7” fedélzeti rendszer pedig Alpine hifivel, tolatókamerával, HDMI- és USB-csatlakozóval, Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással, illetve Mopar Connect funkcióval rendelkezik.

 

A Mito Veloce S szériája szintén 200 példányban készül, hűtőpajzsa, első lökhárítójának betétei, a tükörházak karbon mintázatot, 18 collos, matt fekete alumínium felnijei vörös Alfa Romeologót kaptak. Elérhető ezen kívül az ablaksötétítés, a tolatóradar, a kétzónás légkondicionáló és az Alpine Alfa Connect 7 rendszere tolatókamerával, HDMI/USB csatlakozóval, valamint Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással.