Stelvio-val a stelvión

Avagy Sztárban sztár, csak egy kicsit másképp!
Az első Alfa Romeo SUV modell június 16-án útra kelt, hogy megismerje a nevének eredetét, méghozzá nem is akárkivel!
Vele tartott a hazai rádiósvilág sztárja, az olasz autómárka magyarországi nagykövete, Rákóczi Ferenc is,
aki a mikrofont a Stelvio kedvéért kormánykerékre cserélte pár napig.

Felhőkig nyújtózó szerpentinek, borotvaéles hajtűkanyarok és lélegzetelállító tájak.

görgessen

A felejthetetlen élményért görgessen végig az úton!

koppintson

Koppintson a megjelölt területekre!

Az Alfa Romeo új SUV modellje a nevét a Stelvio-hágóról kapta, arról a szerpentinről, ami lenyűgöző alpesi tájon kanyarog, és ahová minden autórajongónak el kell mennie egyszer. Így tett az Alfa Romeo Magyarország csapata is, elvittek a hágóra két Stelviót.

StelvioStelvioStelvio

Az egyiket Rákóczi Feri, a márka hazai nagykövete vezette, aki a Stelvio bemutatóján elmondta, hogy nem véletlenül őt választották, hiszen már évek óta Alfa Romeói vannak, hűségesen kitart a márka mellett. A 280 lóerős, turbós benzinessel és a kormány mögötti váltófülekkel szerelt Stelvio pedig mintha tényleg erre a szerpentinre termett volna, méretét meghazudtolóan könnyen mozog.

StelvioStelvioStelvio

2757 méteres tengerszint feletti magasságával a Passo dello Stelvio máig Olaszország legmagasabban fekvő közúti hágója. A Lombardiát és Tirolt összekötő hegyi utat eredetileg 1825-ben adták át, a korábban fontos közlekedési útvonalat ma kerékpárosok és autósok ezrei keresik fel naponta, és a Top Gear is az egyik legjobb autós útvonalnak választotta.

StelvioStelvioStelvio

Bormio városából indulva 1500 kilométerről visz fel a 22 kilométeres út 48 darab számozott hajtűkanyarral a magaslatra, ahonnan szédítő a panoráma. Ha úgy döntesz, hogy felkeresed, akkor tegyél úgy, mint mi, és visszafelé ejtsd útba a festői Comói-tavat, és Aresében az Alfa Romeo múzeumot is.

StelvioStelvioStelvio

Próbálja ki Ön is az új Stelviót, jelentkezzen tesztvezetésre most!

FOGLALJON TESZTVEZETÉST
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio
Stelvio