ÚJ ALFA ROMEO
F1 TEAM ORLEN

Új autó, új pilóták, új szezon: új korszak keződött.
Velünk tart?

ÚJ KORSZAK KEZDŐDÖTT

Bár a 2022-es versenyautó fényezése az Alfa Romeo és a Sauber múltjából táplálkozik, az új C42-es versenyautót modern harcokra tervezték. A ground effect padlólemez új lehetőséget nyitott, az aerodinamikai elemek is megváltoztak, emellett 18”-os, vékony oldalfalú gumikat vezettek be, valamint a Ferrari motor is tovább javult. Ennél radikálisabban nem is lehetne a múlttól elrugaszkodni.

BEMUTATKOZIK A C42

VALTTERI BOTTAS

Tízszeres Grand Prix-győztes. Valtteri már a junior formula szériában is gyorsaságával tűnt ki, a második olyan pilóta lett, aki a Formula Renault Európa és Formula Renault Észak-Európa Kupát is megnyerte ugyanabban az évben, 2008-ban. Ezt követően a pilóták között elsőként két alkalommal, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte a Masters of Formula 3 szériát. 2013-ban debütált a Formula 1-ben, majd 2017-től fontos szerepet játszott abban, hogy csapata négy konstruktőri világbajnoki győzelmet is szerezzen. Hatalmas tapasztalattal érkezett, amelyet a versenyképesség javítására, a csapat erősítésére használ fel, hogy minél előrébb végezzen a tabellán.

CSOU KUAN-JÜ

Kuan-jü a Formula 1 történetnek első kínai versenyzője, egy igazi úttörő, aki történelmet írt a kínai motorsport történelemben. Csou mindössze 22 éves, de rendkívüli képességeit már nagyon fiatalon megmutatta. Az olasz F4 sorozatban másodikként végzett 2015-ben, majd az Euro F3-ban és a Forma 1 előszobájának tekintett F2-ben is számos győzelmet szerzett. A 2022-es szezonban ő az egyetlen újonc a pilóták között, fiatalsága, ebből fakadó lelkesedése és tehetsége inspirálóan hat az egész csapat számára.

ROBERT KUBICA

A lengyel pilóta 2006-ban mutatkozott be a Formula 1-ben, ő volt, és máig ő az egyetlen lengyel pilóta, aki Formula 1-es versenyen rajthoz állhatott. Sebesség iránti szeretetének és hihetetlen képességeinek köszönhetően 2008-as kanadai futamgyőzelme után hosszú karriert futott be. Tapasztalatát tartalék pilótakánt bármikor képes a csapat szolgálatába állítani.