Szurkoljunk együtt az RSM Hungary-nak a Kékszalagon!

 

 

Támogatott vitorláscsapatunk, az RSM Hungary Sailing Team katamaránjával 2010-től – mikor az első ilyen hajókat indulni engedték a Kékszalagon – minden évben versenybe szállt a győzelemért. Elhivatottságuk azóta is töretlen, ami időközben változott, a hajójuk. A kezdetekkor egy One d’Dor M1 típusú hajóval versenyeztek, majd ezt 2014-ben egy GC32-es katamaránra cserélték, végül AC45-ösre váltottak 2018-ban. A csapat idén is rengeteg időt fordított a fejlesztésekre. A hajót ellátták egy vízballasztrendszerrel és sikerült teljesen a balatoni körülményekre optimalizálni.

 

 Az RSM és az Alfa Romeo filozófiája megegyezik. Ahogy a Quadrifoglio csúcsmodelleket, úgy a katamaránt is a gyorsaság, mozgékonyság és agilitás jellemzi. Nemcsak tulajdonságaikban, hanem alkotóelemeikben is felfedezhetünk közös vonásokat, amilyenek a karbon alkatrészek és könnyített idomok.

 

A vitorláshajózásban évről évre olyan fejlesztések zajlanak, mint a Forma 1-ben, és minden apró módosítás közelebb viheti a csapatot a dobogóhoz. Ebben az évben is folyamatos volt a felkészülés, a legfonotsabb célkitűzés pedig a dobogóra jutás az idei Kékszalagon. Ahogy Kalocsai Zsolt “Kacsa”, a hajó tulajdonosa korábban elmondta, többször sikerült a 4. helyet megszerezniük, és már nagyon szeretnének dobogóra állni. Az Alfa Romeo szintén szívén viseli ezt a célt, éppen ezért minden támogatást megad a csapatnak.

 

A nagy megmérettetés még hátra van, idén július 30 - augusztus 1. között rendezik meg a Kékszalagot, ahol az Alfa Romeo biztosan ott lesz a szurkolók között, ahogy a szeptember 25–27. között megrendezésre kerülő Szüreti Regattán is. Ha Ön sem akar lemaradni szeretett csapatunk nagy pillanatairól, idén is szurkoljon velünk az RSM Hungary Sailing Teamnek!