“Storie Alfa Romeo”: a márka elmeséli történelmét a rajongóinak

“Storie Alfa Romeo”: közösségi médiás akció az Alfa Romeo fennállásának 110. évfordulója alkalmából

2020. június 24-én ünnepli az Alfa Romeo a 110 évnyi olasz zsenialitást, a műszaki innovációt, a versenyeredményeket és a felejthetetlen négykerekű alkotásokat. Az eseményre a márka a „Storie Alfa Romeo” című webes sorozattal készül, amelyben olasz kontextusba ágyazva minden autószeretővel megosztják az Alfa Romeo történelmének érdekességeit és fontosabb eseményeit. Hogyan? Legsikeresebb modelljein keresztül, pilótákkal, sztárokkal, mérnökökkel, formatervezőkkel, celebekkel és rajongókkal találkozva. Hiszen ők az Alfa Romeo legendájának főszereplői.

 

Nyílt Backstage projekt

A “Storie Alfa Romeo” mellett a márka a múzeumot is a közösségi médiába költözteti. A nyílt Backstage projekt keretében a Facebookon és az Instagramon a @museoalfaromeo egy digitális megosztási felületet hoz létre, ahol a felhasználók megtekinthetik az Alfa Romeo gyűjteményének exkluzív darabjait. A gyűjtemény több száz autót, motort, alkatrészt, trófeát és maketteket tartalmaz.

 

Alfa 24 HP, a legelső Alfa

A “Storie Alfa Romeo” projekttel megismertheted az Alfa Romeo gyökereit: a Giuseppe Merosi által tervezett 24 HP-t, és az 1910. június 24-én kelt alapító okiratot, amellyel megalakult az A.L.F.A. (Annonima Lombarda Fabbrica Automobili), magyarul Anonim Lombard Autógyár. Az első modell már igazi Alfa Romeo volt: elegáns, sportos, műszakilag fejlett és összetéveszthetetlen sármja volt. Ez az a mágikus recept, amely egyedivé tette a márkát az autógyártók között a történelem során.