Alfa Romeo Racing névvel folytatja a közös munkát az Alfa Romeo és a Sauber

 A Sauber és az Alfa Romeo a 2019-es F1-es Világbajnokságban “Alfa Romeo Sauber” névvel versenyez

A 2019-es Forma-1-es Világbajnokságban a motorsport két legnagyobb hagyományokkal rendelkező márkája – a Sauber és az Alfa Romeo – a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönenel és a fiatal olasz Antonio Giovinazzival áll a rajtrácsra és a korábban Alfa Romeo Sauber F1 Teamként ismert csapat Alfa Romeo Racing névvel folytatja pályafutását az F1 történetében.

Mindössze egy évvel 1910. június 24-i alapítása után az Alfa Romeo már a versenypályákon volt és megnyerte az első, modenai versenyt. Azóta a márka számos nemzetközi bajnokságban és a Forma-1-ben is jelentős sikereket ért el: első és pódium helyezések sora tette legendává az Alfa Roemót a versenysportban. A 2019-es idényben az Alfa Romeo Racing autói négylevelű lóherés fényezéssel állnak majd rajthoz, egy emblémával, amely 1923 óta a leggyorsabb Alfa Romeókat díszíti.

A Sauber és a névadó szponzor Alfa Romeo között 2018-ban kezdődött el a hosszútávú együttműködés. Az elmúlt évben a csapat folyamatosan fejlődött és a nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot. Az együttműködés most tovább bővült, de a Sauber menedzsmentje és tulajdonosi köre nem változott, az továbbra is független marad. Alfa Romeo Racingként a cél továbbra is az ambiciózus eredmények elérésre a királykategóriában.