Rekordot döntött az idei AlfaCity

Ismét rekordszámú Alfa Romeo érkezett Közép-Európa legnagyobb találkozójára, a 12. AlfaCityre. A Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban július 7-én 1410 autó regisztrált.

 

Az Alfa Amore online közösség által szervezett autós fesztiválra a tavalyi évben 1325 Alfa Romeo gördült be, idén ezt a számot is sikerült jócskán felülmúlni. A közösség jelentős része Magyarország egyes tájairól látogatott el a Balatonra, de csaknem 300 külföldi rajongó is tiszteletét tette, a parkoló autók között szlovák, cseh, román, osztrák, német és olasz Alfákkal is lehetett találkozni.

 

A rendezvény főszereplője egyértelműen a Stelvio Quadrifoglio volt. Már a Stelvio korábbi változata is több szempontból is mérföldkő a márka történelmében, ugyanis ez a modell a 108 éves Alfa Romeo első sorozatgyártású SUV-ja. Az AlfaCity-n a Stelvio nemrég bemutatott legsportosabb Quadrifoglio változatával is megismerkedhettek közelebbről a kilátogatók, mely a leggyorsabb SUV címet nyerte el azzal, hogy a legendás Nürburgring Nordschleife versenypályán körrekordot ért el saját kategóriájában.

 

A résztvevők az autók csodálásán, kipróbálásán túl kerék- és izzócsere versenyen, autószimulátorokon tehették próbára ügyességüket, illetve egy a Hungaroringet formázó versenypályát is kipróbálhattak távirányítós kisautókkal.

 

A nap házigazdája Rákóczi Feri márkanagykövet volt, a színpadi programok sorát neves magyar DJ-k fellépései zárták: Revolution, Willcox, majd Shaveless zenélt.