MILLE MIGLIA

1° ETAP - BRESCIA CERVIA MILANO MARITTIMA

 

A történelmi autós verseny, a Mille Miglia első szakasza már befejeződött, és mint minden évben, idén is az Alfa Romeo stílus és vezetési élmény voltak a főszereplők.

A start Brescia-ban volt a Viale Venezia-n, ahonnan 450 vintage autó rajtolt el, hogy végig vezessen 1.743 km-t a tipikus és csodálatos panorámát nyújtó olasz utakon.

900 résztvevő állt rajthoz 34 különböző országból: ők a főszereplői ennek a nagyszerű hagyományt, technológiát és érzelmeket felvonultató versenynek.

A konvoj áthaladt Desenzano és Sirmione városokon, érintette a Giardino Sigurtà parkot, áthaladt Mantova-n és Ferrara-n, elérte Comacchio, majd Ravenna városait, hogy végül befusson Cervia-Milano Marittima-ba. És a verseny másnap folytatódik.

 

2° ETAP CERVIA – RÓMA

 

Már a kora reggeli órákban elstartolt a Mille Miglia konvoy Pesaro felé, áthaladva közben San Marino-n,  San Sepolcro-n és Arezzo-n.

Rövid ebéd után, újra útrakeltek Cortona, Orvieto és Amelia érintésével, hogy délutánra Róma-ba érkezzenek, a via Veneto-ra, ahol csodálatos köszöntésében volt részük. A közönség hosszas tapssal üdvözölte a versenyen résztvevőket és az autógyártás gyöngyszemeit.

A verseny iránti érdeklődés immár 1927 óta töretlen, a hangulat óriási, és az ünnepléshez a szenvedély történelmének tanúiként szinte minden korosztály csatlakozik.

 

3° ETAP RÓMA – PARMA

 

A Mille Miglia harmadik szakaszán a legendás autók páratlan szépségű útvonalon haladtak.

A nap első sugarai Rómában köszöntötték őket, ezután egy menetben haladak át Ronciglione, Vico Lake, Viterbo, Radiocofani és Siena városain, hogy Monteriggioni-ban megálljanak egy ebédszünetre. Az út a bukolikus látványt nyújtó Toszkán tájakon vezetett tovább, ahol áthaladtak San Miniato-n és Lucca városán, felmentek Pietrasanta-ba, majd elérkeztek a ligúriai  Sarzana városába, majd Passo della Cisa-ba, hogy végül megérkezzenek a nap végállomására, az emiliai Parma-ba.

A Giulia és a Stelvio modellek ezen a szakaszon is jól teljesítettek, bátran vették fel a versenyt a retro modellekkel. Megmutatták, hogy az Alfa Romeo mindig is képes volt olyan autókat alkotni, melyek mind technikai színvonalban, mind stílusukban igazi gyöngyszemek, és melyek megdobogtatják az olasz autók iránt rajongók szívét.

 

4° ETAP PARMA – BRESCIA

 

A világ legszebb versenyének utolsó szakasza, mely Parma-tól Brescia-ig tart, a legrövidebb is egyben.

Miután elhagyták Salsomaggiore Terme, Piacenza és Lodi városát, az autók Milanó felé vették az irányt, átszelték a várost és egy kerékcserére megálltak a Dóm téren.

A városközpont után a versenyzők Arese-be mentek, hogy elhaladjanak a megújúlt Alfa Romeo történi múzeum előtt, és ahol a Sauber F1 Team pilótáival együtt adóztak az Alfa Romeo első győzelmének, melyet 90 éve aratott először a Mille Miglia versenyen. A konvoy ezután tovább haladt a Monza-i Forma 1-es pálya irányába.

Az Alfa Romeo-k piros fényezése most is jól csillogott a Mille Miglia versenyen, emlékeztetve mindenkit arra, hogy ez az egyetlen csapat, mely képes volt 11 alkalommal megnyerni ezt a versenyt (7 alkalommal, egymást követő években), és ez olyan győzelem, mely jogosan vonult be az olasz autós történelembe és amely olyan érzelmi húrokat penget, mely túlmutat a technikaik tudáson.