Antonio Giovinazzi az Alfa Romeo Sauber F1 csapat pilótája 

Olasz Forma-1-es pilóta az autóversenyzés történetének egyik meghatározó olasz márkájánál

 

Hinwil, 2018. szeptember 25. – Az Alfa Romeo és az Alfa Romeo Sauber F1 csapat örömmel jelenti be, hogy a 2019-es évadban Antonio Giovinazzi pilóta fog a 2007-es Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen oldalán a csapat színeiben versenyezni.

A fiatal tehetségek felkutatásában és kinevelésében mindig is jeleskedő Alfa Romeo Sauber F1 csapat Charles Leclerc helyére kérte fel az olasz pilótát, aki már az elmúlt két évben is a csapattal dolgozott.

Antonio Giovinazzi felkérése különösen nagy jelentőséggel bír annak a projektnek a fényében, amelynek keretében az idei évadban az Alfa Romeo több mint harminc év szünet után visszatért a motorsport csúcsára. Az Alfa Romeo és az olasz versenyző találkozása szinte magától értetődő volt, hiszen Giovinazzi ifjú korától fogva szoros szálakkal kötődik a márkához. Felkérésére egy egész nemzet büszke, hiszen hosszú évek óta nem versenyzett már olasz pilóta a Forma-1-ben.

Antonio Giovinazzi először a 2017-es osztrák nagydíjon, a Sauber színeiben állt rajthoz Forma-1-es futamon, később (a 2017-es kínai nagydíjon) még egyszer versenyzett a svájci csapattal. Ezen kívül számos teszten, valamint szabadedzésen vett részt a csapat tagjaként. Már bizonyította tehetségét, és ambiciózus célokat szeretne elérni az Alfa Romeo Sauber F1 csapattal közösen.

 

Antonio Giovinazzi:

„Hatalmas öröm számomra, hogy pilótaként vehetek részt az Alfa Romeo Sauber F1 csapat munkájában. Legnagyobb álmom vált ezzel valóra, nagyon örülök, hogy a csapattal versenyezhetek. Olaszként hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ilyen ikonikus és sikeres márkát képviselhetek, mint az Alfa Romeo. Szeretnék köszönetet mondani a Scuderia Ferrari és az Alfa Romeo Sauber F1 csapat képviselőinek ezért a fantasztikus lehetőségért. Rendkívül motivált vagyok, alig várom, hogy elkezdhessünk dolgozni, és együtt nagyszerű eredményeket érhessünk el.”


Frédéric Vasseur, a Sauber Motorsport elnök-vezérigazgatója, az Alfa Romeo Sauber F1 csapatfőnöke:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy kihirdethettük pilótáinkat a 2019-es évadra. Először Kimi Räikkönent igazoltuk le, aki rendkívüli tapasztalatával autónk fejlesztéséhez is hozzájárulhat, és az egész csapat fejlődését felgyorsíthatja.
Az Alfa Romeóval együtt szeretettel köszöntjük a csapatban a Charles Leclerc helyére érkező Antonio Giovinazzit. A múltban már dolgozhattunk vele, így tudjuk, micsoda lehetőségek rejlenek benne. Eltökéltek és motiváltak vagyunk. Célkitűzésünk
, hogy folyamatosan fejlődve együtt küzdhessünk a pontszerző helyekért.”