A 2018-as Playboy Car of The Year – Az Év Autója - Szuperhős kategóriájának győztese az Alfa Stelvio Quadrifoglio 

A Playboy Car of the Year 2018 versenyen hat különböző kategóriában voksolhatott a szakmai zsűri és az olvasóközönség, amelyre több mint 12 000 szavazat érkezett.

 

A Szuperhős kategóriában az Alfa Stelvio Quadrifoglio végzett az első helyen és nyerte el a legtöbb szavazattal a rangos közönség díjat.

 

A lenyűgöző formatervű és teljesítményű Stelvio Quadrifoglio a „világ leggyorsabb szabadidőjárműve” címmel is büszkélkedhet. A Ferrari technológiai és fejlesztési szakértelmére támaszkodva megépített alumínium szerkezetű, 2,9 literes, V6-os biturbo benzinmotorral az Alfa Romeo szabadidőautója mindössze 7 perc 51,7 másodperc alatt teljesítette a Nordschleife 20 832 méteres körét. Ezzel az eredményével az óránként 283 kilométeres végsebességű, nulláról százra 3,8 másodperc alatt gyorsuló olasz SUV kategóriarekordot állított fel.

 

A Stelvio Quadrifoglio sikerében meghatározó szerephez jutottak az Alfa Romeo innovatív technológiai megoldásai. A V6-os biturbo 6500-as fordulatszámon jelentkező 510 lóerejét, és a 2500-5000 percenkénti fordulatszámtartományban rendelkezésre álló 600 newtonméteres maximális forgatónyomatékát, a legerősebb Stelvio, az Alfa Romeo saját fejlesztésű, AlfaTM aktív nyomatékvektor-szabályozással kombinált Q4 összkerékhajtás rendszerén keresztül szabadította a pályára. A rekorder SUV megkapta az AlfaTM Chassis Domain Control (CDC) futóműszabályozót is, amely az elektronikus menetdinamika rendszereken keresztül minden helyzetben a lehető legtökéletesebb vezetési élményt biztosítja.