Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a Nürburgringen elért körrekorddal 

elhódította a világ leggyorsabb sorozatgyártású SUV címet 

  •  A Stelvio Quadrifoglio 7 perc 51,7 másodperc alatt tett meg egy kört a Nürburgringen: egyetlen sorozatgyártású SUV sem volt még képes ilyen teljesítményre
  • Ultramodern technológiák, köztük az innovatív Q4 összkerékhajtás, amelyet most először párosítottak az 510 lóerős 2.9 V6 Twin-Turbo motorral és nyomatékvektor-szabályozással, a CDC állítható futómű, valamint a kormánynál elhelyezett, alumínium váltófülek teszik felülmúlhatatlanná a vadonatúj Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio által kínált vezetési élményt.
  • Az Alfa Romeo immár két nürburgringi körrekord büszke tulajdonosa: a Giulia Quadrifoglio a leggyorsabb négyajtós szériakivitelű személygépkocsi, míg a Stelvio Quadrifoglio a leggyorsabb sorozatgyártású szabadidőjármű.

 

Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio elhódította a világ leggyorsabb SUV-jének járó címet, és új mércét állított a legendás németországi Nürburgringen, újabb trófeával gyarapítva a Quadrifoglio versenyhagyományait, és az Alfa Romeo több mint egy évszázados történetét.

 

A Stelvio Quadrifoglio 7 perc 51,7 másodperc alatt tett meg egy kört a 20,8 kilométeres Nordschleifén (északi kör.) Ez az új szintidő nyolc teljes másodperccel gyorsabb, mint az előző sorozatgyártású SUV rekord.

 

A rekorder Stelvio Quadrifoglio volánjánál az a Fabio Francia ült, aki annak idején ugyanitt a Giulia Quadrifoglióval 7 perc 32 másodperces idővel megdöntötte a négyajtós szedánok nürburgringi rekordját. Az Alfa Romeo márka több mint egy évszázados történetének legelső SUV-je maradéktalanul testesíti meg a márka szellemiségét: a jellegzetes olasz formatervezést, az ultramodern, innovatív motorokat, a tökéletes tömegelosztást, az egyedülálló műszaki megoldásokat, valamint a lehető legtökéletesebb tömeg/teljesítmény arányt.

 

Az olasz szenvedéllyel, kézműves minőséggel és innovációval átitatott, vadonatúj Alfa Romeo Stelvio arra született, hogy meghódítsa az utat, amelyről nevét kapta.

 

A Stelvio Quadrifoglio gyártásánál széles körben felhasznált ultramodern, kis tömegű anyagok tökéletes, 50/50 arányú tömegelosztást, kategóriaelső torziós szilárdságot, a kategóriában egyedüliként alkalmazott, szénszálas hajtótengelyt, valamint a létező legközvetlenebb kormányzást kínálja.

 

A nagy teljesítményű szabadidőjármű szíve és lelke egy teljesen alumínium szerkezetű, közvetlen befecskendezéses, 2,9 literes, 24 szelepes, V6-os ikerturbós motor köztes töltőlevegőhűtővel, 510 LE teljesítménnyel és 600 Nm forgatónyomatékkal. Ehhez a motorhoz most először csatlakoztatták a modellhez alapkivitelben kínált Q4 összkerékhajtású rendszert. A motor ereje nyolcfokozatú automata sebességváltón át jut a kerekekhez; a váltó Race (Verseny) üzemmódban mindössze 150 milliszekundum  alatt kapcsol.

 

A Stelvio Quadrifoglio kategóriájának legjobb lóerő/liter arányával büszkélkedhet.

 

A vadonatúj, kistömegű Alfa Romeo platformhoz tervezett, teljesen alumínium szerkezetű, 2,9 literes V6-os ikerturbós benzinmotor kompakt, 90 fokos hengerszögű szerkezetet kapott, kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy tömegközéppontja minél lejjebb kerüljön a vázban.

 

A Stelvio Quadrifoglio exkluzív, fejlett technológiái között megtalálható a négyállású Alfa DNA Pro üzemmód-váltó kapcsoló (Race üzemmóddal), a nyomatékvektor-szabályozás, a Quadrifoglio hangolású, adaptív felfüggesztés, valamint a takarékosabb üzemet szolgáló hengerlekapcsolás.

 

A Stelvio Quadrifoglio ultranagy teljesítményű opciói között említést érdemelnek a következők:

  • Rendkívül csekély tömegű, szénszálas vázú Sparco versenyülések, amelyek agresszívebb oldalsó párnázásuknak köszönhetően szélsőséges kanyarsebességek mellett is maximális oldaltartást kínálnak, és amelyek nem csak kategóriájuk legkönnyebb képviselői, de hosszú távú utazás esetén is kényelmesek.
  • Ultranagy teljesítményű Brembo karbon-kerámia (CCM) fékrendszer

 

 

Míg a legtöbb szabadidőjármű beéri annyival, hogy praktikus, az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio tervezői a nagy teljesítményt, a hamisítatlanul sportos vezetési élményt, az olasz stílust és mérnöki technológiát ötvözték a szegmensre jellemző kényelemmel és helykínálattal.