KALANDOZÁS A LÓERŐK BIRODALMÁBAN

Olaszország mindig is a kultúra és turizmus fellegvára volt. Számtalan múzeuma közül egy olyan különlegességet mutatunk be, amely minden látogató szívét megdobogtatja, aki kicsit is vonzódik az Alfa Romeo, vagy az olasz autók iránt. Itália történelmét végigkísérték az autólegendák, melyek nem csupán a gazdaság motorjai voltak, visszaköszöntek megannyi filmben, plakáton, reklámon. Engedj a csábításnak, a magával ragadó, hamisítatlan olasz életérzés garantált.

 

Alfa Romeo múzeum, Arese

Milánótól északnyugatra, már az autópályáról messziről jól látszik az Alfa-vörös, ami jelzi, jó helyen járunk.

 


 

Ez itt Arese, ahol egy nem szokványos múzeum köszön vissza ránk.  A „La macchina del tempo” nevet viselő főhadiszállás rendkívül sokoldalú, találunk benne könyvesboltot, kávézót, tesztpályát, rendezvényközpontot, valamint bemutatótermet is. Az impozáns helyszínen elterülő autós múzeum harmóniát teremt múlt, jelen és jövő között. 

Az intézmény létrehozásának gondolta Orazio Satta Puligatól származik, aki a II. világháború után javasolta a múzeum építését, mely végül 1976. december 18.-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A márka esszenciáját három alapelvben foglalja össze a kiállítás: az IDŐVONAL az ipari folytonosságot, a SZÉPSÉG a stílus és a formatervezés egységét, míg a SEBESSÉG a technológia és a tömegcsökkentés kapcsolatát tárja elénk. Ezen koncepciók egy-egy különálló szinten jelennek meg a múzeumban.

 


 

Az Idővonal az első emeleten kapott helyet. Itt 19 olyan autót állítottak ki, amelyek a lehető leghitelesebben reprezentálják a márka fejlődését; mindegyik kiállított jármű mellett multimédiás információs táblát találunk. A kiállítás földszinti részére a Szépség költözött: itt számos tematikus terület várja a látogatót. A mustra harmadik része a Sebesség égisze alatt zajlik, és a teljes alagsori szekciót elfoglalja. Az Alfa Romeo rajongók számára egész biztosan ez lesz az egész tárlat legizgalmasabb része, itt találkozhatnak a márka legfontosabb versenysport sikereivel. A kiállításon közel hetven autó kap helyet, amelyek nem csupán a márka fejlődésének mérföldkövei, hanem az automobil történetének is fontos állomásai. 

   


 

A látogatás játékos és látványos fináléba torkollik: autentikus Alfa Romeo élményben részesülhetünk rendkívül modern tálalásban. Négydimenziós vetítőteremben virtuális valóságot ábrázoló filmfelvételeket tekinthetünk meg és újraélhetik az Alfa Romeo legendás győzelmeit egy interaktív karosszékben.

 

További információk: www.museoalfaromeo.com