Alfa Romeo Stelvio
 • ATTEKINTES
 • STILUS
 • TECHNOLOGIA
 • KENYELEM
 • VEZETESI-ELMENY
 • EROFORRASOK
 • HATEKONYSAG
 • FELSZERELTSEGI-SZINTEK
 • Galéria

AZ ELSŐ ALFA ROMEO SUV

Egy izgalmas debütálás

Az Alfa Romeo mindig is olyan autókat alkotott, melyek képesek voltak megváltoztatni autóinkhoz fűződő szemléletünket: egyedi stílus,- és mérnöki remekeket alkotott, melyeket örömmel vezetünk és amelyeket mások azóta is csodálnak és utánoznak. 106 éves gazdag történelme után a márka most egy újabb mérföldkövet rak le.

Kategória-vezető gyorsulásra képes erőteljes alumínium motorok, Q4 összkerékhajtás-rendszer, tökéletes 50/50 súlyelosztás, világelső technológiai,- és biztonsági rendszerek, osztályelső váltási arány és karbonszálas főtengely: a Stelvio megérkezett, hogy verhetetlen vezetési élmény biztosításával minden érdeklődő és vezető legmagasabb igényét is kielégítse. Az SUV kategóriára jellemző kényelmet és sokoldalúságot olyan sportos teljesítménnyel párosítja, melyre csak egy igazi Alfa Romeo képes. 

STILUS

AZ IKONIKUS ALFA ROMEO DESIGN IHLETTE

Összetéveszthetetlen érzelem

Az ikonikus Alfa Romeo design egy összetéveszthetetlen, egyedi részletekkel és a márka jellegzetességeivel gazdagon ellátott SUV modellt alkotott, mely stílusában követi az új Giulia modell formatervét. Prémium kivitelezés és a márka örökség megtartása jellemzik a formatervet, mely egyszerre különleges és praktikus. A design a mechanikára épül, pont mint egy jól szabott öltöny egy sportolón. Minden egyes részlet az aerodinamika további javítására, így a Stelvio modell teljesítményének hangsúlyozására törekszik. Az Alfa Romeonál mi ezt úgy nevezzük, hogy “Jelentőségteljes Szépség.” 

KÜLSŐ

Több mint egy átlagos SUV

Kategóriáján jócskán túlmutatva képviseli a Stelvio modell az Alfa Romeo identitását, és a legendás olasz örökséget.  Elég egy pillantás, hogy felismerjük az egyedi háromszög alakú hűtőrácsot, az egyértelmű vonalvezetést és az izmos hátsó kerékíveket; az összes részlet tökéletes arányérzékkel lett kidolgozva, melyek együttesen harmonikus formatervet alkotnak.

BELSŐ

Egyértelműen vezető-központú

A Stelvio beltere teljesen új szemléletet képvisel az SUV-k világában, példa nélkül állóan magas, mégis sportos vezetési pozíciójának köszönhetően, mely az út uralását célozza. Az utastér letisztult és minimalista: minden részlet a vezetési élmény intenzitását szolgálja, semmi sem felületes, vagy túltervezett. A Stelvio  tágas tereinek, ergonómikus kényelmének és páratlan stílusának ötvözésével az Alfa Romeo paradigmaváltást hajt végre az SUV kategóriában.

EGYEDISÉG

Érzelmeit az egyedi részletek ragadják meg 

Az Alfa Romeo a legkiválóbb anyagokat választotta a Stelvio modell prémium belterének kialakításához, ötvözi a hi-tech elemeket a kíváló minőségű többi részlettel. A műszerfal elegáns megjelenése eredeti anyagokat tartalmaz, mint például a valódi fa vagy az alumínium. A sportos bőrkormány tartalmazza a Start gombot is. Az üléseket innovatív hi-tech szövetek valamint magas minőségű bőr.

 • STÍLUS
 • KÜLSŐ
 • BELSŐ
 • EGYEDISÉG
TECHNOLOGIA

KIFINOMULT TECHNOLÓGIA

Az innováció újabb magaslatai

A legmodernebb technológiai és kategóriájában páratlan megoldások jellemzik a Stelviót.  Az Alfa Romeo a legambíciózusabb célokat tűzte ki maga elé, páratlan innovációkat vezetett be, mialatt végig hű maradt eredeti filozófiájához az autó alkotás terén. A Stelvio csúcstechnológiai megoldásokat tartalmaz, mint amilyen például a világpiacon nemrég bevezetett Integrált fékrendszer (IBS), a vészfékező rendszer (AEB) gyalogosvédelemmel, vagy a karbonszálas főtengely. A Stelvio megérkezett, hogy az érzelmekre erősen hatva, újraformálja az SUV kategóriát.

BIZTONSÁG

Első osztályú biztonsági rendszer

Minden Stelvio kivitel szériában tartalmazza a balesetmegelőző figyelmeztető rendszert (FCW), a vészfékező rendszert (AEB) gyalogos érzékelővel, és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert(LDW). A biztonság további növelése érdekében az első Alfa Romeo SUV-hez opcióként rendelhető adaptív sebességtartó automatika (ACC) és holttér-figyelő rendszer(BSM) hátsó ráfutás érzékelővel. 

IBS

Exkluzív bemutató

Az integrált fékrendszer egy exkluzív Alfa Romeo megoldás, világpremier, melyet úgy terveztek, hogy azonnali és pontos fékezést biztosítson minden vezetési körülmények között.  A rendszer kategóriájának legrövidebb féktávolságát biztosítja,  vészfékezéskor az ABS nem vibrál, egyedi kialakítása miatt pedig a rendszer jelentősebben könnyebb elődeinél. A fékrendszer hatékonyságának köszönhetően a Stelvio mindössze 38 m alatt lassul le teljesen 100 km/h-ról. 

LEJTMENET-VEZÉRLŐ

Szembenéz minden lejtővel

A Stelvio széria felszereltségként tartalmazza a Lejtmenet-vezérlőt (HDC). A rendszer biztonságos és egyenletes tempójú ereszkedést biztosít meredek lejtőkön is, hiszen a HDC minden egyes kerék fékrendszerét felügyeli, és így bármilyen körülmények között biztosítja a stabilitást és a biztonságot, még csúszós útfelületen és extrém meredek utakon is. 

INFORMÁCIÓS,- ÉS SZÓRAKOZTATÓ RENDSZER

Fejlett ember/gép interfész

A Stelvio egy teljesen új információs és szórakoztató központtal szerelt, mely egy 8.8”-os nagyméretű, színes képernyővel rendelkezik, valamint 3D navigációs rendszerrel, mely a középkonzolról egy intuitív tárcsás kapcsolóval vezérelhető.  A rendszer fejlett hangfelismerő funkciót tartalmaz és tökéletesen kompatibilis bármely iOS, vagy Android operációs rendszeren futó mobil eszközzel. A Stelvio modellekhez ezeken túlmenően elérhető a legmodernebb Harman Kardon audió rendszert, melynek mélynyomót is magába foglaló 14 hangszórója tovább fokozza a vezetési élményt .

 • TECHNOLÓGIA
 • BIZTONSÁG
 • IBS
 • HDC
 • INFOTAINMENT
KENYELEM

KITERJESZTETT FEDÉLZETI ÉLMÉNY

Még több hely Önnek

A Stelvio tervezésekor az Alfa Romeo újragondolta a vezetési pozíciót: az ülések magasra kerültek, mint minden SUV esetében, ugyanakkor fontos volt, hogy a sportos élmény megmaradjon. A Stelvio utasterében az Alfa Romeo vezetési élményből az utasok is részesülnek.  A beltér kialakítása egyszerű, mégis funkcionális. Hátul három utas utazhat teljes kényelemben, könnyű beszállási lehetőséggel bőséges lábtérrel. A csomagtér ajtaja elektromosan nyitható, befogadóképessége pedig 525 liter, a hátsó ülések lehajtásával pedig további tér nyerhető. 

VEZETESI-ELMENY

ALFA ROMEO KEZELHETŐSÉG, VÉGRE SUV-BAN IS

Verhetetlen érzelmek a volán mögött

A Stelviót úgy tervezték, hogy bármilyen úttal megbírkózzon, követi a vezető elképzeléseit és ösztönös döntéseit.  Egyedi dinamikájának és könnyű felépítésének jóvoltából minden körülmények között biztosítja a stabil kezelhetőséget. Szabadalmaztatott Alfa ÔLink felfüggesztésének és ideális 50/50 súlyelosztásának köszönhetően a Stelvio kategóriájának legközvetlenebb kormányvezérlését mondhatja magáénak.  Kimondottan a súlycsökkentés érdekében a felfüggsztés, a motorháztető, az ajtók, a csomagtérajtó, valamint a motorja is alumíniumból készült.  A forradalmi Q4 összkerékhajtás-rendszer teszi teljessé az Alfa Romeo SUV kategóriája által bevezetett innovációkat.   

Q4 összkerékhajtás

Minden utat ural

Az első Alfa Romeo SUV az exkluzív Q4 összkerékhajtási rendszerrel. A Q4 rendszer folyamatosan figyeli az útviszonyokat, valamint a vezető stílusát, hogy ideális nyomaték-elosztást biztosítson a tengelyek között.  Egyedi technológiájának köszönhetően a rendszer az összkerékhajtásos modellektől megszokott teljesítményt és biztonságot nyújtja, az Alfa Romeotól megszokott háttsókerék-hajtás kompromisszumok nélküli vezetési élményével párosítva.  

EGYENSÚLY

Dinamikus kezelhetőség

A Stelviót úgy tervezték, hogy a legjobb kezelhetőséget és kényelmet biztosítsa. Ezeket a kíváló eredményeket tökéletes súlyelosztásának köszönheti, mely során a súly 50%-a a hátsó, a másik 50% pedig az első tengelyen oszlik meg, valamint a szabadalmaztatott AlfaÔLink felfüggesztési rendszernek, illetve kategóriájának legjobb kormányzási arányának. A dupla keresztlengőkaros első felfüggesztés aktívan, az útra merőlegesen , a talajon tartja az első kerekeket, csökkenti az alulkormányozottságot, mialatt javítja az oldalirányú tapadást és a kormányzás pontosságát.  

A hátsó felfüggesztés erőteljes oldaltartást biztosít a prémium kényelem feláldozása nélkül. Ezeken túlmenően az alumínium, illetve kompozit anyagok széleskörű használatával az autó össztömege is jelentősen csökkent. 

Alfa™ DNA

Fordulópont a vezetési élményben

Az Alfa DNS egyszerű használatával, a vezető három különböző üzemmód közül választhat. A rendszer módosítja a jármű kezelhetőségét, a dinamikát, beavatkozik a motor paramétereibe, a fokozat váltás gyorsaságába, a menetstabilizátor és a kipörgésgátló funkcióba.  Az eredmény? Egy páratlan SUV, mely három egyedi vezetési üzemmódot kínál.

 • VEZETÉSI ÉLMÉNY
 • Q4 összkerékhajtás
 • EGYENSÚLY
 • Alfa™ DNA
EROFORRASOK

EGY OLASZ MESTERMŰ AZ INNOVÁCIÓBAN

Égető szenvedély.

A Stelvio két erős turbó benzines motort kínál: 200 és 280 Le-s erőforrások, mindkettő Q4 összkerékhajtás rendszerrel szerelve, valamint 2.2 210Le-s turbódízel motor szintén Q4 összkerékhajtás rendszerrel. A még jobb vezetési élmény érdekében a választék a 180 Le-s, hátsókerék-meghajtású 2.2 turbódízel motorral is kibővült. A könnyebb súly és nagyobb hatékonyság eléréséhez minden Stelvio motorblokk alumíniumból készült, a 8-fokozatú automata sebességváltóval kombinálva pedig a legmodernebb és leghatékonyabb technológiát kínálják, ami a kezelhetőséget, teljesítményt és kényelmet illeti.

HATEKONYSAG

KÖNNYŰ ANYAGOK ÉS FEJLETT TECHNOLÓGIA

Folyamatos törekvés a kiválóságra

Az ultrakönnyű anyagok széleskörű használata miatt a Stelvio modell kimagasló teljesítmény/tömeg aránnyal  rendelkezik: szénszálból készült főtengely, alumínium motorháztető, ajtók, kerékívek, hátsó ajtó, a motor és a felfüggesztések. A 8-fokozatú automata sebességváltó és az Advanced Efficiency üzemmód tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást anélkül, hogy kompromisszumot kötne a jármű kezelhetőségét és teljesítményét illetően.  

FELSZERELTSEGI-SZINTEK

FELSZERELTSÉGI SZINTEK

Állítsa össze saját Stelvio modelljét.

Fedezze fel az első Alfa Romeo SUV három különleges verzióját: Stelvio, Stelvio Super és a legexkluzívabb First Edition kiviteleket. Technológiai, kényelmi és biztonsági szempontból mindhárom kivitel gazdagon felszerelt, hogy kompromisszumok nélküli vezetési élményt nyújtson. 

STELVIO

STELVIO 

A Stelvio az alábbi két erőforrással rendelhető: 200Le-s 2.0 turbó benzin motor Q4 összkerékhajtás-rendszerrel és 180Le-s 2.2 turbódízel motor hátsókerék-hajtással. Mindkét motor 8-fokozatú automata sebességváltóval szerelt. A Stelvio szériafelszereltsége:

Főbb széria felszereltségek:

 • 17”-os alumínium keréktárcsák
 • Halogén fényszórók
 • Ködfényszórók
 • LED hátsó lámpák
 • Alfa Connect rendszer 6.5"-os nagyméretű, színes kijelzővel
 • Audió rendszer 8 hangszóróval
 • Bőrkormány
 • Automata kétzónás légkondicionáló
 • Fekete szövetkárpit  
 • Sötétedés érzékelő
 • Sebességtartó automatika
 • Tolatóradar 

 • Kulcsnélküli indítás 

 • Vészfékező rendszer (AEB)
 • Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW)
 • Ütközésmegelőző rendszer (FCW)
 • Integrált fékrendszer (IBS)

STELVIO SUPER

STELVIO SUPER 

A Stelvio felszereltségén túl:

 • 18”-os alumínium keréktárcsák
 • Bi-xenon fényszórók
 • LED ködfényszórók
 • Acél küszöbbetétek
 • Két-tónusú műszerfal és ajtópanel borítás (fekete/piros/csokoládébarna)
 • Szövet/Műbőr borítású ülések (3 színvariációban)

STELVIO FIRST EDITION

STELVIO FIRST EDITION 

 • 20”-os alumínium keréktárcsák
 • Bi-Xenon világítás csomag
 • Sötétített hátsó ablakok
 • Automata távolsági fény vezérlés
 • Külső LED kilincsvilágítás
 • Krómozott ablakkeretek
 • Feketére fényezett féknyergek

 • Prémium bőrülések
 • 8-irányban elektromosan állítható első ülések, elektromos deréktámasszal és memóriával a vezetőoldalon
 • Fűthető első ülések
 • Fűthető kormánykerék
 • Valódi faberakások (tölgy vagy dió)
 • Váltófülek a kormánykeréken
 • Audió rendszer 11 hangszóróval és mélynyomóval
 • 7”-os TFT színes járműinformációs kijelző
 • Alfa Connect rendszer 8.8”-os nagyméretű színes kijelző 3D navigációval
 • DAB (digitális) rádió

 • Első és hátsó parkolóradar tolatókamerával
 • Automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör
 • Elektromosan behajtható külső visszapillantó tükrök
Tudjon meg többet
 • FELSZERELTSÉGI SZINTEK
 • STELVIO
 • STELVIO SUPER
 • STELVIO FIRST EDITION
Galéria
ISMERJE MEG JOBBAN AZ ALFA ROMEO STELVIO-T
Maradjon tájékozott
Kérem, tájékoztassanak
Tekintse meg elsőként
Nézze meg a videót