ALFA ROMEO STELVIO QUADRIFOGLIO
 • ÁTTEKINTÉS
 • STÍLUS
 • TECHNOLÓGIA
 • TELJESÍTMÉNY
 • DINAMIKA
 • HATÉKONYSÁG
 • Galéria

EGY ZÁSZLÓSHAJÓ ÖRÖKSÉGE

 Egy új legenda eredete

A Quadrifoglio jelzés már 1923 óta az Alfa Romeo legizgalmasabb modelljeinek emblémája. A Targa Florio verseny győztese, a legendás autóversenyző, Ugo Sivocci festette először autójára a fehér négyzetet a zöld négylevelű lóherével a közepén, amely szimbólum még ma is a kompromisszumok nélküli kiválóság és az olasz szenvedély jelzője. A márka legsportosabb modelljei mind viselték a Quadrifoglio emblémát, és ez alól a Stelvio modell, az Alfa Romeo első SUV-ja sem kivétel. Úgy tervezték, hogy kategóriája legjobbja legyen, és valóban kitűnik kiváló teljesítményével, menetdinamikájával és kezelhetőségével, amelyek így együttesen testesítik meg a “La Meccanica delle Emozioni” (az érzelmek mechanikája) fogalmát.

STÍLUS

TÖKÉLETESRE FORMÁZVA

 Időtlen ikon, újraálmodva

A Giulia Quadrifoglio volt a nagy visszatérés első modellje, a Stelvio Quadrifoglio pedig büszkén folytatja ezt a sort. Az ikonikus első, háromszögletű pajzstól kezdve, egészen az erőteljes vonalvezetésig, az Alfa Romeo nagyteljesítményű, első SUV-je egyértelműen jelképezi az ikonikus olasz design-t.  Tökéletesen tagolt karosszéria, figyelemfelkeltő megjelenés és páratlan vezetési élmény.  

ERŐ, A LEGSZEBB FORMÁJÁBAN

Első látásra is lélegzetelállító

A motorháztető légbeömlőitől az egyedi lökhárítókig és kerékívekig, a 20”-os könnyűfém keréktárcsáktól az erőteljes hangzású egyedi kipufogókig: a Stelvio Quadrifoglio megjelenésével kapcsolatos minden részlet erőteljes, meghökkentő és első látásra összetéveszthetetlen.  Az egyensúlyra való törekvés jól látszik az erőteljes vonalvezetésen, a stílus és dinamizmus tökéletes egyensúlyán.   

VONALVEZETÉS, AHOGYAN AZ IGAZI VEZETŐK SZERETIK

A panoráma a beltérben kezdődik

Szálljon be a Stelvio Quadrifoglio volánja mögé és a beltér kifinomultsága azonnal magával ragadja. A 7"-os TFT kijelző és a 8,8"-os AlfaäConnect Nav 3D monitorjának luxus bőr keretezése, az exkluzív anyagok használata is jelzi: a beltér minden egyes eleme az utolsó részletekig ki van dolgozva. Sportos és elegáns üléseit Alcantara® kárpit borítja, az opcióként kérhető Sparco ülések szénszálas váza pedig még a legsportosabb vezetéskor is tökéletes tartást biztosít.  A beltér három különböző kárpitvariációban, illetve Alcantara®/bőr kombinációval kérhető, a kormánykerék szénszálas borítása pedig opcióként rendelhető.  

KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜLI KÍVÁLÓSÁG

A Quadrifoglio egyedi jegyei

A Stelvio Quadrifoglio egyedi kialakítású, magas és mégis sportos üléspozícióval büszkélkedik. A minimalista tervezésű, a részletekre mégis messzemenően odafigyelő utasfülkében a  vezető mindig a vezetési élmény középpontjában van. A beltérben a maximális teljesítmény és a kényelem ötvöződik, és otthont ad a legélvezetesebb vezetési élményeknek is. A piros indítógomb, vagy a kormánykeréken elhelyezett alumínium váltófülek mind előfutárai az Önre váró izgalmas vezetési élménynek. 

 • STÍLUS
 • KÜLSŐ
 • BELSŐ
 • EGYEDISÉG
TECHNOLÓGIA

EXKLUZÍV ALFA ROMEO INNOVÁCIÓ

 Egyedülálló technikai megoldások

Az Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) az “agy”, amely integrálja az ESC, a RACE üzemmóddal rendelkező Alfa™ DNA, az Alfa™ aktív irányított nyomatékelosztás, az Alfa™ aktív felfüggesztés és az integrált fékrendszer (IBS) működését.  Az Alfa Romeo Q4™ összkerékhajtási rendszere pedig maximális tapadást biztosít bármilyenek is legyenek az útviszonyok, miközben az irányított nyomatékelosztás (Torque Vectoring) javítja a tapadást a gyorsításoknál, ezáltal csökken az alul-, ill. a túlkormányozottság. A szabadalmaztatott Alfa™link felfüggesztési rendszer, a könnyű platform, a tökéletes 50:50 arányú súlyeloszlás a két tengely között, valamint a kategóriaelső kormányáttétel kimagasló kezelhetőséget garantál, ami a vezetési élményt az SUV-k között eddig nem ismert szintre emeli.

ALFA CDC

A kontroll önbizalmat ad

A Stelvio Quadrifoglióban a biztonsági rendszereket és az összes aktív menetdinamikai rendszert az exkluzív Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) vezérli. Az Alfa™ DNA Pro üzemmódválasztótól az Alfa™ Active Suspension felfüggesztésig, az Alfa™ Active Torque Vectoring nyomatékszabályzótól, az Alfa™ Integrated Brake System (IBS) fékrendszerig minden tökéletes szinkronban működik annak érdekében, hogy a vezető hamisítatlan Alfa Romeo vezetési élményben részesüljön.

 

BIZTONSÁG

A legújabb biztonsági rendszerek

A Stelvio Quadrifoglio fejlett rendszerei a vészfékezőtől (AEB) a gyalogosérzékelővel ellátott balesetmegelőző figyelmeztetőig, (FCW), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszertől (LDW) a Stop&Go funkciós adaptív sebességtartó automatikán (ACC) át a holttér érzékelőig (BSM) mind a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják bármilyen vezetési körülmények között.

IBS

Integrált fékrendszer (IBS)

Az Integrált fékrendszer egy elektromechanikus szerkezet, amely egyesíti a menetstabilizátor és a szervofék funkcióit. A kiemelten fontos súlyelosztás biztosítása mellett az IBS nagyon precíz fékreakciót nyújt, így a pedál lenyomásával azonnali visszajelzés érkezik. Ezen túlmenően az ABS működésbe lépésekor a fékpedál vibrációját csökkenti és közben együtt dolgozik a menetstabilizátorral.

INFOTAINMENT

Határtalan kapcsolat

A Stelvio Quadrifoglióban egy teljesen új információs-, és szórakoztató központtal érthető el, amely 8.8”-os széles, színes érintőképernyővel és 3D-s navigációs rendszerrel rendelkezik, amelyet a középkonzolról egy intuitív tárcsás kapcsolóval, illetve hangvezérléssel lehet irányítani. A Stelvio Quadrifoglio 14-hangszórós - mélynyomót is tartalmazó - Harman Kardon® Sound Theatre rendszere opcióként rendelhető. 

 • TECHNOLÓGIA
 • ALFA CDC
 • BIZTONSÁG
 • IBS
 • INFOTAINMENT
TELJESÍTMÉNY

ERŐFORRÁSOK

Eressze szabadon a szenvedélyt 

Hihetetlenül izgalmas és sportos élményt nyújtó, teljesen alumínium motorblokkjával a Stelvio Quadrifoglio teljesítménye túlmutat a lóerőkön. Ami igazán különlegessé teszi a Stelvio Quadrifoglio vezetési élményét, az a kategóriájában legjobban kivitelezett, tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítmény/súly arány. Mindössze néhány másodperc kell ahhoz, hogy az autó sportos szíve, az 510 lóerős, 2,9 literes, 6 hengeres Bi-Turbo motor lendületbe jöjjön, miközben más SUV-októl szokatlan agilitást és kezelhetőséget garantál.

MOTOR

Erő és érzelem tökéletes egyensúlya 

A Stelvio Quadrifoglio teljesítményt tekintve a kategória csúcsát képviseli. Motorterében egy 510 lóerős, 2,9 literes, V6-os, duplaturbós, alumínium motor foglal helyet, amelyhez Q4 összkerékmeghajtás csatlakozik. Egy liter motorűrtartalomra 176 lóerő jut, ez 3,8 másodperces gyorsulást biztosít 0-ról 100 km/h-ra. Sőt, egyedi hengerlekapcsolási (CEM) rendszerével és az olyan súlycsökkentő megoldásaival, mint a karbonszálas kardántengely, meggyőzően takarékos is tud lenni.

SEBESSÉGVÁLTÓ

A szenvedély csak jót hoz életébe

A Stelvio Quadrifoglio sportossága legjobban a 8-fokozatú automata sebességváltó Race (verseny) üzemmódjában fejeződik ki, amely mindössze 150 ezredmásodperc alatt vált fokozatot. A sebességváltás a középkonzolon található sebességváltó, vagy a kormánykerékre szerelt alumínium váltófülek segítségével is kivitelezhető. A fokozatváltás sebessége a választott üzemmódtól függ: nagyon gyorsan történik RACE, kényelmesebben és hatékonyabban ADVANCED EFFICIENCY üzemmódban. 

 • ERŐFORRÁSOK
 • MOTOR
 • VÁLTÓMŰ
DINAMIKA

DINAMIKA

Lenyűgöző egyensúly

A Stelvio Quadrifoglio ideális 50-50 százalékos súlyelosztása a modell egyik legegyénibb jellemzője, amely a különböző anyagok speciális felhasználásának eredménye. A vátszerkezet nagy szakítószilárdságú acélból, a felfüggesztés, az ajtók, a kerékívek, a motorháztető, a hátsó ajtó, az első és hátsó spoilierek és a motor alumíniumból, a kardántengely szénszálas anyagból készült. Ezen anyagok kombinációja eredményezi a modell páratlan agilitását. Az Alfa™Link felfüggesztés biztosította osztályelső kormányreakciónak köszönhetően a Stelvio Quadrifoglio lenyűgözően kiegyensúlyozott menetteljesítményt nyújt, amelyben a híres Alfa Romeo kezelhetőség könnyen felismerhető. 

ALFA™LINK AKTÍV LENGÉSCSILLAPÍTÓK

Kategóriája legjobb kezelhetősége 

A Stelvio Quadrifoglio Alfa™Link Active futóművel szerelt: ez egy aktív rendszer, amely a felfüggesztések közvetlen irányítását teszi lehetővé. Három üzemmód közül lehet választani: Soft (puha), Medium (közepes), vagy Hard (kemény), amelyek a felfüggesztés keménységét szabályozzák a DNA-kapcsolón keresztül.

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING NYOMATÉKSZABÁLYOZÓ

Páratlan kezelhetőség

A Stelvio Quadrifoglio Alfa™ Active Torque Vectoring rendszerrel szerelt. Ez egy innovatív rendszer, amely biztosítja a hátsó kerekek közti optimális nyomatékelosztást, köszönhetően a két kuplunggal felszerelt, elektronikusan vezérelt hátsó differenciálműnek. Optimális teljesítményt biztosít kanyarodáskor, úton tartja a járművet nagy sebességnél is, illetve bármilyen más útviszonyok között.

ALFA™ DNA PRO ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ

Élményszámba menő vezetés  

Az Alfa™ DNA Pro üzemmódválasztó azonnal a választott üzemmódhoz adaptálja a Stelvio Quadrifoglio viselkedését.

 

RACE (Verseny): Kikapcsolja a menetstabilizátort, ércesebb hangra vált a kipufogórendszer és növekszik a teljesítmény a versenypályákon használva.

 

DYNAMIC ÜZEMMÓD: Jobb gázreakciót, gyorsabb váltást és sportosabb felfüggesztés-beállítást biztosít.

 

NATURAL: A nyomatékot és a felfüggesztést az optimális kényelem szempontjait figyelembe véve állítja: tökéletes a mindennapi, kiegyensúlyozott vezetéshez.

 

ADVANCED EFFICIENCY: Az üzemanyag-hatékonyság szempontját tartja szem előtt, illetve ez a legmegfelelőbb üzemmód alacsony tapadású útfelületen.

 • DINAMIKA
 • ALFALINK
 • NYOMATÉKSZABÁLYOZÓ
 • ALFA DNA PRO
HATÉKONYSÁG

HATÉKONYSÁG

Teljesítmény és hatékonyság tökéletes egyensúlya

Az Alfa™ hengerlekapcsolás funkciónak köszönhetően a Stelvio Quadrifoglio a kimagasló teljesítményt nagyfokú hatékonysággal ötvözi. Ennek segítségével a 2,9 literes, V6-os Bi-Turbo motor ki tudja kapcsolni három hengerét. Ezen túlmenően a legújabb generációs Start&Stop rendszer a városi forgalomban további üzemanyag-megtakarítást eredményez.

KÖNNYŰ SÚLY

Ultrakönnyű anyagok

Az építésekor felhasznált speciális anyagok akkurátus kiválasztásának köszönhetően a Stelvio Quadrifoglio egyedi könnyedséggel és súly/lóerő aránnyal rendelkezik. A nagy szakítószilárdságú acélból épített vázszerkezet, illetve alumínium használata a felfüggesztésekhez, az ajtókhoz, a kerékjárati ívekhez és a motorhoz az erőt, és a könnyű súlyt is biztosítják, míg a kardántengelyhez használt szénszál egy újabb példa az innovatív és súlycsökkentő megoldásoknak.

ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS

Minimálisra csökkentett fogyasztás 

A Stelvio Quadrifoglio összes elektromos rendszere finoman és összehangoltan működik, hogy elősegítse a minimális üzemanyag-fogyasztást.  Ezen túlmenően a hengerlekapcsolás (CEM) és a szabadon gurulás funkcióknak köszönhetően a Stelvio Quadrifoglio vegyes üzemben képes 9 literes fogyasztásra, szén-dioxid-kibocsátása pedig 210 g/km.

 • HATÉKONYSÁG
 • KÖNNYŰ SÚLY
 • FOGYASZTÁS
Galéria