ALFA ROMEO STELVIO QUADRIFOGLIO
  • ÁTTEKINTÉS
  • STÍLUS
  • EGYEDISÉG
  • TELJESÍTMÉNY
  • TECHNOLÓGIA
  • Galéria

AZ ELŐDÖK ÖRÖKSÉGE

 Egy új legenda eredete

A Quadrifoglio 1923 óta az Alfa Romeo versenymodelljeinek emblémája. A Targa Florio győztese, a legendás Ugo Sivocci által megálmodott négylevelű lóhere a mai napig a kompromisszumot nem ismerő teljesítmény és az autóversenyzés olaszos szenvedélyének védjegye. A márka legsportosabb modelljeinek mindegyike magán viseli a Quadrifoglio jelet, és ez alól a legelső Alfa Romeo SUV sem kivétel: a Stelvio a legelső Quadrifoglio, ami egyben SUV is. A kategóriája legjobbjának tartják, kiemelkedik az erő, a dinamikus teljesítmény és kezelhetőség tekintetében. Arra született, hogy kristálytisztán megtestesítse a “La Meccanica delle Emozioni” szlogent. 

STÍLUS

TÖKÉLETESRE FORMÁZVA

 Időtlen ikon, újragondolva

A Giulia Quadrifoglio volt a nagy visszatérés első fejezetének főszereplője, a Stelvio Quadrifoglio pedig azért született, hogy továbbvigye ezt a hagyományt. Az ikonikus első háromszögtől a hangsúlyos oldalsó vonalakig az első Alfa Romeo SUV nagyteljesítményű modellje igazán megtestesíti az autótervezés legendás olasz szemléletmódját. Tökéletes arányok, a hétköznapiságból kiemelkedő stílus, ellenállhatatlan vezetési élmény. 

EGYEDISÉG

KOMPROMISSZUMOT NEM ISMERŐ KIVÁLÓSÁG

A Quadrifoglio ellenállhatatlan jellegzetességei

A Stelvio Quadrifoglio egyedülálló vezetési pozíciót nyújt: magas, mégis sportos, kifejezetten arra született, hogy uralja az utakat. A belsőben minden a vezető felé fordul, és minimalista olasz dizájn jellemzi, ami 3 különböző színváltozatban kapható. A vezető- és utasoldalon is kategóriaelső fejtérrel, valamint a nagy és könnyen pakolható csomagtérrel garantált a kényelem és a tágasság. Az Alcantara és bőr kárpittal ellátott első ülések kifejezetten a Quadrifoglio modellhez készültek, kimagasló kényelmet nyújtanak, valamint nagyszerű oldaltartást a kanyarokban még a legsportosabb vezetési stílus mellett is.

A sportos bőrkormány, ami szintén ehhez a kiemelt modellhez készült Alcantara/bőr változatban, karbonszálas bevonattal is kapható.

TELJESÍTMÉNY

A LEGIZGALMASABB SUV

Páratlan élmény a kormány mögött

A Stelvio Quadrifoglio 510 LE-s 2,9 literes 6 hengeres BiTurbo motorja kifejezetten az Alfa Romeo kiemelt modelljeihez készült: a nagyteljesítményű alumínium monoblokkot teljesen az Alfa Romeo fejlesztette, és a Ferrari know-how-ja inspirálta. Masszív, 175 LE/l-es fajlagos teljesítmény a kiemelkedő gyorsulásért, amihez meggyőző üzemanyag-hatékonyság társul - mindez az exkluzív hengerlekapcsolási rendszernek és a súlycsökkentő megoldásoknak, például karbonszálas főtengelynek köszönhető.

Az egyedi 20”-os alumínium ötvözet kerekek, az összetéveszthetetlen hangot adó egyedi kipufogók, a motorháztető légbeömlői és az aerodinamikus karosszéria elemek a könnyedség érzetét kölcsönzik, amihez sportos, robusztus megjelenés társul.

TECHNOLÓGIA

EXKLUZÍV ALFA ROMEO INNOVÁCIÓ

 Egyedülálló technikai megoldások

Az Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) az “agy”, amely integrálja az ESC, a RACE üzemmóddal rendelkező Alfa™ DNA, az Alfa™ aktív irányított nyomatékelosztás, az Alfa™ aktív felfüggesztés és az integrált fékrendszer (IBS) működését.  Az Alfa Romeo Q4™ összkerékhajtási rendszere pedig maximális tapadást biztosít bármilyenek is legyenek az útviszonyok, miközben az irányított nyomatékelosztás (Torque Vectoring) javítja a tapadást a gyorsításoknál, ezáltal csökken az alul-, ill. a túlkormányozottság. A szabadalmaztatott Alfa™link felfüggesztési rendszer, a könnyű platform, a tökéletes 50:50 arányú súlyeloszlás a két tengely között, valamint a kategóriaelső kormányáttétel kimagasló kezelhetőséget garantál, ami a vezetési élményt az SUV-k között eddig nem ismert szintre emeli.

Galéria