Stelvio Quadrifoglio,
a kifinomultság mércéje

Az Alfa Romeo tervezőit mindig is a szenvedély, a versenyzés iránti elkötelezettség és La Meccanica delle Emozioni-filozófia vezérelte. A Stelvio Quadrifoglio utánozhatatlan vonalaiban ez az alapítás óta töretlen eszme ölt testet.  A legendás négylevelű lóherével ellátott remekmű azért született meg, hogy kompromisszumok nélküli vezetési élményt tegyen lehetővé, és hogy volánja mögött minden időben átadhassuk magunkat a kimagasló teljesítmény, a mérnöki precizitás és a gyorsulás nyújtotta eufóriának. Erőteljes vonalvezetésének, stílusos féknyergeinek és lökhárítója légbeömlőinek köszönhetően a kifinomult erőgép már első pillantásra nyomot hagy bennünk, de a látvány nem minden. Mesteri megmunkáltsága, 510 lóerős, 2,9 literes, 6 hengeres biturbo motorja, egyedi kipufogórendszere és bámulatos technikai részletgazdagsága alkalmassá teszi arra, hogy a legélvezetesebb száguldási élményt nyújtsa.

 

Mi bizonyítaná jobban, hogy az Alfa Romeo első SUV-je máris legenda, mint a Nürburgringen elért 7 perc 51 másodperces kategóriarekordja?

 

Az olasz bestia kormányát ezúttal a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel vette kézbe, hogy maga győződjön meg a Stelvio Quadrifoglio bámulatos agilitásáról. A Forma-1 négyszeres világbajnok versenyzője az autóhoz leginkább méltó színhelyen, versenypályán tesztelje az autó képességeit.

 

Az Alfa Romeo életében újra elérkezett a pillanat, hogy kamatoztathassa a márkában rejlő versenyszellemet és szakértelmet: hosszú szünet után idén ismét ringbe szállt a Formula-1-en. A Ferrarival való együttműködés és a Sauber F1-csapat megalakulása mind-mind olyan részletek, amelyek egyre fokozzák a világversenyt övező izgalmat, kiváltképp az Alfa-rajongók számára.

 

Az Alfa Romeo tehát bizonyíthatja, hogy mind a versenypályán, mind a közutakon kivételesen teljesít. Azonban amíg izgalommal várjuk a világbajnokságot, ne feledjük, a minőség és a csúcstechnológia nem csak a Forma-1-es pilóták privilégiuma. A Stelvio Quadrifogliót is egyetlen cél hajtja: páratlan képességeivel felejthetetlen élményt nyújtani, amely során – ahogyan Sebastian Vettel fogalmazott-, „minden pillanat örökké tart”.